Gode råd til snerydning

Med disse gode råd kan du gøre den sure tjans lidt nemmere, hvis du vælger selv at tage dig af snerydningen. Fordelen ved at gøre det selv er, at du er garanteret god motion, da snerydning ikke er for svage (og kuldskær) sjæle. Der er garanti for en god kalorieforbrænding og den kolde, friske luft er kun godt for dit helbred.

 

  1. I stedet for at bruge ren salt, så lav en saltlage i forholdet én del salt og fire dele lunkent vand. På denne måde bruger du betydeligt mindre salt. Husk at røre rundt i saltlagen jævnligt.
  2. Brug en bred sneskovl når du skovler sne. Jo bredere jo bedre, men sørg for den ikke er for tung for dig. Du kan købe skovle, der er lavet af krydsfiner eller plastik, hvilke er nemme at bugsere rundt med.
  3. Skovl sneen ud til siden i en lang bunke, så det danner en vold langs fortovet. Volden skal være til mindst mulig gene for andre trafikanter. Husk at lave huller i volden til post -og renovationsmedarbejdere.
  4. Hvis sneen er hård, så kan det være svært at fjerne den med din normale sneskovl. I disse tilfælde hjælper det at bruge en almindelig haveskovl til at hugge den løs. Dette skal nok give dig varmen, da det kan være hårdt arbejde.
  5. Vær også opmærksom på den sne, der ligger på træer og buske. Det kan gøre dem meget tunge og du risikere, at de knækker. Du kan forhindre dette ved at fjerne sneen fra grenene. Begynd med de nederste grene og brug en kost til at ryste sneen fri med. Hvis du starter med de øverste grene, så risikerer du, at de nederste når at knække med den ekstra sne, der pludselig falder på dem.
  6. Hvis det er tøsne, der skal ryddes, så kan det være en god idé at gnide en smule olie på skovlen, så du undgår at sneen klæber sig fadt til skovlen.
  7. Fjern sneen ligeså snart den har lagt sig, da du herved gør dig selv en stor tjeneste. Jo længere du venter og jo mere sneen trædes ned, des vanskeligere vil den være at fjerne.
  8. Sørg altid for at gruse eller salte aftenen inden sneen falder.